Ga naar de inhoud

4 verschillende manieren om vouwen uit tafelzeil te krijgen

Hoe krijg ik vouwen en kreukels uit mijn tafelzeil?

Een veelgesteld vraag op de klantenservice; hoe krijg ik vouwen uit mijn tafelzeil? Hier zijn verschillende oplossingen voor, zoals het buiten in de zon te leggen, verwarmen met een warme doek of het neer te leggen, waarna het vanzelf verdwijnt. Om je een goed overzicht te geven van alle mogelijkheden tot het verwijderen van vouwen en kreukels uit (rond) tafelzeil, hebben wij een overzicht gemaakt van de opties.

Vouwen verwijderen door te strijken

Tafelzeil vouwen verwijderen door te strijken, is onze favoriete manier, maar hierbij wel goed op dat je het op de juiste manier doet! Als je het tafelzeil strijkt aan de plastic/pvc kant plakt het tafelzeil aan de strijkbout en raakt het beschadigd.

Hoe strijk je een tafelzeil?

Er zijn 2 manieren om je tafel zeil te strijken, namelijk:

  • Strijk je zeil aan de molton kant. Dit is de achterkant van je tafelzeil en is bedekt met een polyester stof. Let er wel op, dat je het strijkijzer niet te heet zet omdat dit het tafelzeil kan laten verbranden.
  • Strijk het tafelzeil aan de pvc/plastic kant met een vochtige doek. Door een vochtige doek tussen het tafelzeil en strijkijzer te plaatsen, voorkom je de kans dat het tafelzeil smelt door warmte. Let er wel op, dat je het strijkijzer niet te heet zet omdat dit het tafelzeil kan laten verbranden

Vouwen verwijderen door het tafelkleed in de zon te leggen

Een mogelijkheid is, om je online gekochte tafelzeil in de zon te leggen. Door de warmte van de zon, wordt het tafelzeil soepel, waardoor de kreukels zullen verdwijnen.

Haal kreukels uit tafel zeil door een warme doek

Het zou zomaar kunnen dat jij wel eens een warme handdoek op je gezicht hebt gehad na een beautybehandeling of in de barbershop. Deze warme handdoek kan er ook voor zorgen dat de kreukels in jouw tafelzeil verdwijnen als sneeuw voor de zon.


Hoe warm je een handdoek op in de magnetron?

Maak de theedoek vochtig onder de koude kraan en wring hem daarna uit. Plaats hem in een schaal in de magnetron en zet de stand op 30 seconden. Na deze 30 seconde kun je de handdoek uit de magnetron halen en is deze ontzettend warm geworden.


Met deze warme handdoek kun jij de vouwen uit jouw tafelzeil halen door met de warme handdoek over het kleed te gaan.

Heb geduld

Een laatste oplossing is om je tafel zeil op tafel te leggen en geduld te hebben. Doordat het tafelzeil ligt en gebruikt wordt, verdwijnen de vouwen van zelf. Deze manier duurt 2/4 weken, voordat de vouwen verdwenen zijn. We verwachten dat het hierna nog niet 100% weg, hierdoor raden wij aan om één van bovenstaande mogelijkheden te proberen.